30 Mart 2010 Salı

GARANTİLİ KAÇAK ÇAY














GARANTİLİ KAÇAK ÇAY

27.Mart.2010 Cumartesi günü Kutlu Vatan Toprağı Şanlıurfa Türk Milleti için adeta yeni bir uyanışı, yeni bir kucaklaşmayı simgeleyen çok özel bir olaya şahit oldu. On binlerce Şanlıurfalı;

Verilecek Toprağımız,
Paylaşılacak Vatanımız,
Bölünecek Devletimiz,
İndirilecek Bayrağımız YOKTUR

Söylemleri ile büyük bir coşku içerisinde biz AKP’nin teslimiyetçi politikalarını ret ediyoruz, bizim Türk Milleti’ni otuz altıya bölen Başbakan’ın işbirlikçi çözülme projeleri ile işimiz olamaz haykırışları ile Milliyetçi Hareket Partisi’ nin “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” açık hava toplantısına Sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi dinlemeye koştu. Genel Başkanımızın konuşmaları ile Şanlıurfalılar adeta işgalci İngilizleri, Fransızları kovdukları ikinci bir 11.Nisan.1920 gününün ruh haletini yaşar gibiydiler. Şanlıurfa’nın Topçu Meydanı doğulusu ile batılısı ile kuzeylisi ile güneylisi ile Türk Milleti’nin MHP ve onun Genel Başkanı ile kucaklaşmasına ve AKP’nin Habur’da teröristlere kurduğu çadır mahkemeli, eli kanlı katillerin ayağına gönderilen müsteşarlı, kandil Koordineli, İmralı imzalı, okyanus öteli idareli bölme ve parçalama politikalarına indirilen bir şamara şahit oldu.

Bütün bu coşkuyu yaşayan bizlerin ise ister istemez fırsat bulduğumuz ortamda Rizeli olarak gözlerimiz Şanlıurfa’nın çarşısında yaşanan çayımız ile ilgili bazı üzücü olaylara takılmaktan edemedi. AKP’nin kendi öz değerlerimize sahip çıkmamasının ve memleketi getirdiği işsizlik ve açlık sınırının bir tezahürü olarak Rizeli Vekillerin de başını çektiği ortamda damak tadı değiştirilen, domuz kanı ve kimyasal madde bile içerdiği söylenen yabancı çaylara yöre insanının ve onların ticaretinin nasıl mahkûm edildiğini gözleme fırsatı bulduk. Çarşı ve pazarlar kaçak çaydan geçilmiyor, devletin hava meydanlarında bile, yani resmi kuruluşlarca bile insanlara kaçak çay ikram ediliyordu. Katkısız, doğal Rize Çayı ile tanıştırılmayan, kaçak çay ile mücadele edilmeyen yörede AKP, Rizeli Konsey Başkanı Vekil ve Rize Ticaret Borsasının Çay Kanunu Taslağı ile amaçladıkları olay her yönü ile yaşanmaktaydı. Damak tadı değiştirilen insanımız kimyasal madde içeren çayların bağımlısı olmuş durumdaydı ve kaçak çaylar tamamı ile piyasaya hâkimdi. Hatta resimlerde bile görüldüğü üzere kaçak çaylara “garanti” veriliyordu. Yani türlü şekilde katkılı oldukları söylenen kaçak çaylar garantiliydi ve devletin resmi organları buna seyirci kalıyordu!

Acaba Rizeli Vekillerimizin ve Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanımızın bizi AB uyun sürecinde ÇAYKUR’a yer yok, özelleşmeli masalları içerisinde uyuttukları ortamda herhangi bir AB Üyesi Ülkede, örneğin Almanya’da veya Fransa’da çarşıda “Garantili Kaçak Çay” etiketi ile mallar sergiye konulursa o satıcının, oradan sorumlu Kamu Görevlilerinin başına ne gelir? Neler olur? Bizde ise teşekkür alacakları kesin olmakla beraber bu konuda ki değerlendirmeyi Doğu Karadeniz insanı sandıkta yapacaktır.

Diğer yandan Türk Milleti’nin öz değeri olan Rize Çayını korumayan, kaçak çayla mücadele etmeyip adeta teşvik eden, üreticinin teminatı ÇAYKUR’u ortadan kaldırarak ithal çaylar ile piyasayı ele geçirip tatlı kar peşinde koşan AKP’yi, Vekillerini ve Ticaret Borsasını Rize Halkı unutmayacak ve bir daha ki seçimde gereken cevabı verecektir. Ayrıca bütün bunların dışında Rize Çayına ihanet edenler, Rize Günlerinde bile ithal çay sergilemekten kaçınmayanlar, bunu kınamaktan kaçınan organizasyon komitesi başkanları herkes tarafından teşhis ve teşhir edilmeli, onların bir milyonu aşkın Türk Evladının ekmeği ile oynayan bu davranışlarının torunlarımız tarafından bile unutulmaması sağlanmalıdır.

O. Cem Kazmaz

1 yorum:

  1. Merhaba, adım Lori Dante, güvenilir kredi şirketi oldukları için kredi başvurunuz için Bay Dierk Conrad'la iletişime geçmek için mali yardıma (kredilendirme) ihtiyacınız olan herkesi tavsiye etmek için buradayım.

    * 3% faizli kredi oranı sunuyorlar.
    * Nakitsiz girişimci için sigorta.
    * Para için garanti.

    Intel Finance Firması, iyi kredi puanı ile, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar. Ailem için yeni bir ev almak için $130,000 doların üzerinde krediye ihtiyacım vardı, Bay Dierk Conrad'ın borç için çalıştığı şirketle temasa geçtim ve stres içermeyen bir kredi olduğu için kredimi başarılı bir şekilde alıyorum.

    Bay Dierk Conrad ile kredi için lütfen iletişime geçin! E-posta: intelfinancefirm@gmail.com

    Teşekkürler
    Lori Dante.

    YanıtlaSil